Nemzetközi foci

Visszavonul Iker Casillas

Szívrohama után újra edzésbe állt, de többet nem lép pályára.

A Porto elnöke, Jorge Nuno Pinto da Costa kedden bejelentette, hogy csapatának 38 éves kapusa, Iker Casillas arról tájékoztatta, hogy visszavonul a profi sporttól – számolt be az Ojogo.

Mielőtt bejelentette, hogy indul a spanyol szövetség elnöki posztjáért eljött Portóba, hogy velem ebédeljen és közölje a karrierje befejezéséről szóló döntését

–       mondta a klubelnök.

Casillas a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, pályafutása nagy részét a spanyol fővárosban töltötte: 1999 és 2015 között 725 mérkőzésen lépett pályára, öt bajnoki cím és három Bajnokok Ligája-diadal részese volt. Ezenkívül a spanyol Szuperkupát négyszer, a Király Kupát és az európai Szuperkupát kétszer-kétszer hódította el. Nála többször csak Raúl öltötte magára a Real mezét (741).

A kapus 2015 nyarán igazolt az FC Portóhoz, amellyel tavalyelőtt bajnok volt. Tavaly május 1-jén szívrohamot kapott, de nem jelentette be visszavonulását, novemberben pedig ismét edzésbe állt. A spanyol válogatottban 167-szer lépett pályára, 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnokságot nyert a nemzeti együttessel.

Kiemelt fotó: Miguel RIOPA / AFP

Olvasói sztorik