Nemzetközi foci

Barca-botrány: bértollnokok népszerűsítik az elnököt

A katalánok 2017 óta pénzelik a céget, amely egyes személyeket jó fényben tüntet fel, míg másokat megpróbál lejáratni. Bírósági per lehet az ügyből.

Meglepő hír söpört végig a spanyol sajtóban, mely szerint a Barcelona 2017 óta pénzeli az 13 Ventures nevet viselő PR-céget, amely közel száz Twitter-, és Facebook-fiókot kezel. Az oldalak elsődleges feladata, hogy megőrizzék Josep Maria Bartomeu jó hírnevét és lejárassák a klubelnök kritikusait, ellenfeleit. A SER Catalunya hozzájutott egy jelentéshez, amely a beszámolók hatását és alakulását követi nyomon: ezek központi eleme Victor Font, aki Bartomeu ellenjelöltje.

A Que t’hi jugues című rádió műsorban több nevet is említettek, akiket a profiloknak támadniuk kellett. Köztük van Lionel Messi is, amiért kérdőjelek övezik jövőjét, de csapattársa, Gerard Pique is megkapta már a magáét, amiért üzleti vállalkozásaira fókuszál a futball helyett. Az 13 Ventures által üzemeltetett oldalak korábban betámadták már Pep Guardiolát valamint Carles Puyolt és Xavi Hernandezt is – ha Bartomeu érdeke ezt kívánta.

48 órán belül csatárt igazolhat a Barcelona
Ousmane Dembélé sérülése elég súlyos, így engedélyt kaptak a katalánok, hogy új játékost szerződtessenek.

A barcelonai székhelyű rádió úgy tudja, ezekért a szolgáltatásokért a katalánok körülbelül egymillió euró körüli összeget fizettek, a költségeket a klub hat különböző szervezeti egysége között osztották fel.

Agusti Benedito, a Barcelona korábbi elnökjelöltje nem sokkal a hír felröppenése után bejelentette, pert indít Bartomeu ellen, akitől a bíráságon vár válaszokat.

Kiemelt kép: Behrouz MEHRI / AFP

Olvasói sztorik