Nemzetközi foci

A BL-kizárás után a Premier League-ben is megbüntethetik a Manchester Cityt

Eddig nehéz volt igazán komolyan venni a pénzügyi Fair Play néven ismert törekvését a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek, erre most bekeményített az UEFA: két évre kizárta a Manchester Cityt a Bajnokok Ligájából.

Kizárták a Manchester Cityt a Bajnokok Ligájából
A büntetés két évre szól, és a nyáron veszi kezdetét. A klub még fellebbezhet.

A hivatalos indoklás szerint a City megtévesztette az európai szövetséget a szponzori pénzekkel kapcsolatban, hogy meg tudjon felelni a pénzügyi Fair Play előírásainak.

Az Independent azt írja, a pénzügyi Fair Play megsértése azt jelenti, hogy a City az angliai szabályozásnak sem tett eleget, így pontlevonással sújthatja az angol szövetség.

A Premier League címvédője 25 forduló után úgy áll a második helyen, hogy 22 pont a hátránya az egy döntetlent leszámítva az összes mérkőzését megnyerő Liverpool mögött.

Ha a pontlevonás életbe lép, a City bajnoki álmait ez sem befolyásolja, ahogyan a kiesés sem fenyegetné a csapatot.

Kapott viszont egy esélyt a PL ötödik helyezettje, hiszen ha a büntetés marad, és a City az első négyben végez, akkor az ötödik indulhat helyette a BL-ben. Jelenleg az újonc Sheffield United áll az ötödik helyen, de a Tottenham, Wolverhampton, Everton, Manchester United négyes négy ponton belül van, úgyhogy lehetnek itt még izgalmak.

Ahogy az is biztos, hogy a Manchester City minden követ megmozgat, hogy sikerrel járjon a fellebbezése a büntetés ellen.

Kiemelt kép: Anthony Devlin / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik