Nemzetközi foci sport

A BL-kizárás után a Premier League-ben is megbüntethetik a Manchester Cityt

Eddig nehéz volt igazán komolyan venni a pénzügyi Fair Play néven ismert törekvését a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek, erre most bekeményített az UEFA: két évre kizárta a Manchester Cityt a Bajnokok Ligájából.

Kizárták a Manchester Cityt a Bajnokok Ligájából
A büntetés két évre szól, és a nyáron veszi kezdetét. A klub még fellebbezhet.

A hivatalos indoklás szerint a City megtévesztette az európai szövetséget a szponzori pénzekkel kapcsolatban, hogy meg tudjon felelni a pénzügyi Fair Play előírásainak.

Az Independent azt írja, a pénzügyi Fair Play megsértése azt jelenti, hogy a City az angliai szabályozásnak sem tett eleget, így pontlevonással sújthatja az angol szövetség.

A Premier League címvédője 25 forduló után úgy áll a második helyen, hogy 22 pont a hátránya az egy döntetlent leszámítva az összes mérkőzését megnyerő Liverpool mögött.

Ha a pontlevonás életbe lép, a City bajnoki álmait ez sem befolyásolja, ahogyan a kiesés sem fenyegetné a csapatot.

Kapott viszont egy esélyt a PL ötödik helyezettje, hiszen ha a büntetés marad, és a City az első négyben végez, akkor az ötödik indulhat helyette a BL-ben. Jelenleg az újonc Sheffield United áll az ötödik helyen, de a Tottenham, Wolverhampton, Everton, Manchester United négyes négy ponton belül van, úgyhogy lehetnek itt még izgalmak.

Ahogy az is biztos, hogy a Manchester City minden követ megmozgat, hogy sikerrel járjon a fellebbezése a büntetés ellen.

Kiemelt kép: Anthony Devlin / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!