Nemzetközi foci sport

Temérdek pénzt kaszál Ronaldóval a Juventus

Folyamatosan nőnek a klub szponzori bevételei.

Az olasz Juventus hivatalos honlapján jelentette be, hogy egy új, 2030-ig szóló megállapodást kötött az Allianz biztosítási és pénzügyi szolgáltatóval.

A megállapodás értelmében a szponzori szerződés új területeket érint, ezért 100 millió euró üti a klub markát. A stadion névhasználatának joga mellett az Allianz megjelenik majd az edzőmezeken, illetve a női csapat mezének hátán is – írja a juventushungary.hu.

Az elmúlt másfél év alatt, amióta Cristiano Ronaldo a csapathoz került, Torinóban fontos lépéseket tettek a marketingbevételek növelésében.

Szinte az összes meglévő szerződést újratárgyalták a portugál klasszis megjelenése óta. Ahogy azt a Corriere Della Sera is megemlíti, a csapat technikai szponzora, az Adidas 2027-ig 23 millió euróról 51 millió euróra megnövelte az évenként a csapatra fordított kiadásait, ez az összeg összesen 408 millió euróra tehető.

Guardiola lehet a Juventus edzője?
Maurizio Sarri nem hozza a várt eredményeket, váltás jöhet.

Ne feledkezzünk meg a Jeepről sem, akik a következő szezontól az éves mezszponzori szerződésben szereplő 17 milliót 42 millió euróra növelik, ebben a bónuszok nincsenek benne. Általánosságban a Juve reklámbevétele 86 millióról 108 millió euróra nőtt, a meccsbevételek 56-ról 70 millióra, míg a termékek értékesítéséből származó bevételek 27-ről 44 millióra emelkedtek.

Kiemelt kép: MARCO BERTORELLO / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!