Nemzetközi foci sport

Csak egyvalaki tartja a lépést az ütős számokat produkáló Mbappéval

Iszlam Szlimani augusztusban került az angol Leicester Citytől a francia Monacóhoz kölcsönbe, és az algériai csatár valósággal újjászületett új csapatában.

14 mérkőzésen eddig összesen 996 perc jutott neki, és ez idő alatt összesen 16 gólból vette ki a részét, nyolcat ő maga szerzett, nyolcnál pedig az előkészítésért felelt.

Ez azt jelenti, hogy átlagban 62 percenként szerepet vállal egy gólban, ilyen statisztikája a francia élvonalban rajta kívül csak a PSG világbajnok csatárának, Kylian Mbappénak van, aki 14 gólig és 6 gólpasszig jutott az eddigi 1245 bajnoki perce során.

A Monaco a mostani fordulóban az Amiens otthonában tudott nyerni, pedig a 85. percben még 0-1-re állt, aztán Wissam Ben Yedder és Szlimani is betalált, így sikerült a fordítás, és megtartotta ötödik helyét a nagyhercegség csapata.

Kiemelt kép: FRANCOIS LO PRESTI / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!