Nemzetközi foci

Örökre kitiltották minden stadionból a péniszét mutogató focidrukkert

A Newcastle United a vártnál jóval nehezebben jutott tovább az FA Kupában az Oxford United ellen. A megismételt mérkőzés újfent döntetlennel zárult 90 percnyi játék után, de a 116. percben jött az üdvözülés: Allan Saint-Maximin továbblőtte a Premier League-ben szereplő csapatot.

Az egyik Newcastle-szurkoló, Mike Pendridge túlságosan is fellelkesedett a góltól, ugyanis miközben csapata ünnepelt, ki tudja milyen megfontolásból elővette a péniszét és körbe-körbe forgatta. A Twitteren nagyot ment a történet, a „penikopter” becenevet kapó mozdulatról azóta sem tudni, kinek szánta Pendbridge, alighanem az ellenfeleken gúnyolódott.

Nem tartotta ilyen viccesnek a dolgot sem az angol szövetség (FA), sem a Newcastle United, mert a drukkert örökre kitiltották minden angol stadionból. Ha ez még nem volna elég, a BBC beszámolója szerint rendőrségi vizsgálat is indul Pendridge ellen.

Az eset egyébként megosztotta a futballvilágot, a szurkolók inkább csak nevettek az egészen, az FA viszont a közvetítések miatt lépni kényszerült, hiszen gyerekek is nézik a meccseket. A drukkereket az is zavarta az ítéletben, hogy míg a rasszista viselkedésért néhány évre tiltottak el szurkolókat, addig egy ilyen gyerekes csínyért egy életre.

A West Bromwich Albion reakciója volt viszont a legzseniálisabb, az FA Kupában a Newcastle következő ellenfeleként arra kérte az ellenfél drukkereit a klub, maradjon a vendégszektor „malommentes” – ezzel is a körkörös mozdulatra utalva.

Kiemelt kép: James Williamson – AMA/Getty Images

Olvasói sztorik