Nemzetközi foci

Kiakadt a cserejátékos, mert a csapattársa elvette előle a gólt

A Frankfurt 5-0-ra kiütötte az Augsburgot a Bundesliga 21. fordulójának nyitómeccsén. A meccs hőse a Frankfurt szerb légiósa, Filip Kostic volt, aki két góllal és két gólpasszal zárt.

Az első félidőben nem kényeztettek el minket a csapatok, elég lagymatag volt az iram, de néhány helyzetet azért így is láthattunk.

A Frankfurt hálás lehetett Kevin Trapp kapusnak, aki három alkalommal is nagyot védett, Ruben Vargast, Florian Niederlechnert és Alfred Finnbogasont is góltól fosztotta meg egy-egy bravúrral.

A másik oldalon Tomas Koubek is egy nagy védéssel mutatkozott be, amikor a bal alsó elől tolta ki Timothy Chandler fejesét, de ami fejjel nem ment, az lábbal összejött az amerikai légiósnak, aki nagy gólt lőtt a kapus szeme közé.

A második félidő elejét nagyon megnyomta a Frankfurt, Chandlernek fejesből is sikerült betalálnia, ez volt 2020-ban a negyedik gólja.

Az 55. percben az október óta gólképtelen André Silva törte meg a rossz sorozatát, Filip Kostic tökéletes beadását fejelte be a korábban a Milanban is megfordult portugál csatár.

A korábban két gólpasszt szállító Kostic is meglőtte a maga gólját a végén, sőt, góljait, egy perc leforgása után kétszer is bevette a vendégek kapuját.

A második gólnál az Augsburg középkezdése után szerzett labdát a Frankfurt, és a csereként beállt Goncalo Paciencia nagyon dühös volt, hogy Kostic elvette tőle a gólszerzés örömét.

Bundesliga, 21. forduló:

Eintracht Frankfurt – Augsburg 5-0 (1-0)

 

A forduló további programja:
szombat:
SC Freiburg – Hoffenheim 15.30
Hertha BSC – Mainz 05 15.30
Schalke 04 – SC Paderborn 15.30
Werder Bremen – Union Berlin 15.30
VfL Wolfsburg – Fortuna Düsseldorf 15.30
Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund 18.30

 

vasárnap:
Borussia Mönchengladbach – 1. FC Köln 15.30
Bayern München – RB Leipzig 18.00

Kiemelt kép: THOMAS FREY / DPA / dpa Picture-Alliance

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik