Nemzetközi foci

Hatvan éve csináltak utoljára olyat, mint most Ronaldo

A portugálnak elég volt 70 meccs az 50. gólhoz a Juventusban.

Megírtuk: a címvédő és éllovas Juventus 3-0-ra legyőzte a vendég Fiorentinát az olasz bajnokság 22. fordulójában. A találkozó góljait Cristiano Ronaldo és Matthijs de Ligt szerezte. A portugál kétszer volt eredményes, mindkét találatát büntetőből lőtte, előbb a 40., majd a 80. percben.

Ronaldo megállíthatatlan, megint ő nyert meccset a Juvénak
Őrzi első helyét a Juventus az olasz bajnokságban.

A 34 éves portugál a 70. mérkőzését játszotta a Juventus színeiben, és már 50 gólnál tart az olasz bajnokságban, amivel cirka hatvan éve nem látott átlagot tudhat magáénak – írja az m4sport.hu.

Ilyen teljesítményre csak ketten voltak képesek a torinói csapat történetében. Még a portugálnál is kiemelkedőbben teljesített az argentin Omar Sívori, neki 1957. szeptember 8. és 1959. április 22. között elég volt 65 mérkőzés, hogy elérje az ötvenes határt. A walesi John Charles 1957 és 1962 között ugyanúgy termelte a gólokat, mint Ronaldo: 70 meccsen 50 találat.

A francia Michel Platininek 84, David Trezeguet-nek 86, Roberto Baggiónak 88, Filippo Inzaghinak 90, Alessandro Del Pierónak 151 mérkőzés kellett ahhoz, hogy elérjen a félszázig. A portugál jelenlegi csapattársa, az argentin Paolo Dybala is büszke lehet a statisztikáira: ő pontosan századik meccsén szerezte meg az ötvenediket.

CR a Juventus történetében egy másik csúcsot is beállított, egyedül a francia Trezeguet volt képes kilenc egymást követő Serie A mérkőzésen betalálni az ellenfél hálójába. A Fiorentina ellen ezt a rekordot beállította, 8-án a Verona ellen megdöntheti a portugál.

Kiemelt kép: Alberto PIZZOLI / AFP

Olvasói sztorik