Nemzetközi foci

Ronaldo megállíthatatlan, megint ő nyert meccset a Juvénak

Őrzi első helyét a Juventus az olasz bajnokságban.

A Juventus és a Fiorentina találkozója nyitotta az olasz Serie A 22. fordulójának vasárnapi játéknapját – a listavezető a 14. helyezettet fogadta.

Az első percekben megdolgoztatták a vendégek Wojciech Szczesny kapust, aki állta a sarat, így nem szerzett vezetést a Fiorentina. A 25. perc végére három vendég kísérlet mellett még mindig nem jegyezhettünk fel komolyabb Juventus-próbálkozást, annak ellenére, hogy nagy meddő fölényt alakított ki a házigazda. A játékrész hajrájában aztán egy kezezés után tizenegyeshez jutott a Juve, amit Cristiano Ronaldo értékesített, így hazai előnynél mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidő hajrája is hozott egy kézgyanús esetet, ezt megúszták a vendégek, de a vereséget nem tudták elkerülni: volt helyzete a Juvénak az előny növeléséhez is, majd egy újabb Ronaldo-tizenegyes kötött ki a kapuban. A végén Matthijs de Ligt érkezett egy szögletre, ő alakította ki a 3-0-s végeredményt.

Ronaldo a hatodik tétmeccsén lépett pályára 2020-ban, mind a hat találkozón eredményes volt, tíz gólnál jár már az esztendőben.

Ronaldo döntött

Serie A, 22. forduló

Juventus–Fiorentina 3-0 (1-0)

Kiemelt kép: Marco Bertorello/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik