Nemzetközi foci

Rég nem láttuk ilyen mosolygósnak José Mourinhót

José Mourinho nem arról híres, hogy vigyorogva jópofizna az újságírókkal. A Tottenham Hotspur vezetőedzőjeként mégis ez történt a pénteki sajtótájékoztatón. Miután a portugál szakember megérkezett, úgy döntött, hogy elejét veszi a várható kérdéseknek.

Mivel Harry Kane hosszas sérülése központi téma Angliában, nem kell nagy jósnak lennie, hogy rájöjjön, a kérdések java arra fog vonatkozni, miért nem igazolt csatárt. Mourinho érkezése után így beszélgetett saját magával:

Első kérdés: várható a téli átigazolási időszak végéig érkező? Első válasz: nem. Jöhet a következő kérdés: elégedett az átigazolási időszakkal? Igen, elégedett vagyok.

– mondta az újságírók kuncogása közepette a portugál, az eseményt vezető Tottenham sajtósa közbe is szólt, hogy akkor kettővel kevesebb kérdést lehet feltenni.

Harmadjára még bedobta saját magának, hogy nem akart-e csatárt venni, de erre nem adott választ. Majd jött a csattanó: az első újságírói kérdés átfogalmazva pontosan az volt, amivel Mourinho kezdte képzeletbeli interjúját.

A téli átigazolási időszak Angliában pénteken zár, ezért volt fókuszban ez a téma.

Kiemelt kép: Mike Hewitt/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik