Nemzetközi foci sport

Rég nem láttuk ilyen mosolygósnak José Mourinhót

José Mourinho nem arról híres, hogy vigyorogva jópofizna az újságírókkal. A Tottenham Hotspur vezetőedzőjeként mégis ez történt a pénteki sajtótájékoztatón. Miután a portugál szakember megérkezett, úgy döntött, hogy elejét veszi a várható kérdéseknek.

Mivel Harry Kane hosszas sérülése központi téma Angliában, nem kell nagy jósnak lennie, hogy rájöjjön, a kérdések java arra fog vonatkozni, miért nem igazolt csatárt. Mourinho érkezése után így beszélgetett saját magával:

Első kérdés: várható a téli átigazolási időszak végéig érkező? Első válasz: nem. Jöhet a következő kérdés: elégedett az átigazolási időszakkal? Igen, elégedett vagyok.

– mondta az újságírók kuncogása közepette a portugál, az eseményt vezető Tottenham sajtósa közbe is szólt, hogy akkor kettővel kevesebb kérdést lehet feltenni.

Harmadjára még bedobta saját magának, hogy nem akart-e csatárt venni, de erre nem adott választ. Majd jött a csattanó: az első újságírói kérdés átfogalmazva pontosan az volt, amivel Mourinho kezdte képzeletbeli interjúját.

A téli átigazolási időszak Angliában pénteken zár, ezért volt fókuszban ez a téma.

Kiemelt kép: Mike Hewitt/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!