Nemzetközi foci

A Setién-éra legnagyobb győzelmét aratta a Barca

A Leganés kapitulált a Camp Nou-stadionban.

Quique Setién edző nem „hagyta” a kispadon Lionel Messit, aki a legszebb napjait idéző teljesítménnyel rukkolt elő a Leganés elleni Király-kupa-meccsen. Tegyük hozzá, hogy a LaLiga 19. helyén álló rivális nem fejtett ki jelentős ellenállást, így a Barca kedvére játszhatott.

Antoine Griezmann és Clement Lenglet találatával az első félidőt követően 2–0-ra vezetett a katalán együttes, amely csütörtökön igencsak elkeserítette a híveit, kijelentve, hogy a tervekkel ellentétben mégsem érkezik új csatár az igazolási időszak finisében.

Maradnak a „régiek”, akik a szünet után újabb három gólt rámoltak be a Leganésnak. Emeljük ki Messi produkcióját: a gólpassza mellé két találat került fel a lőlapjára.

A nap másik összecsapásán a másodosztály tizedik helyén álló Mirandés óriási csapást mért a Sevillára. Az első félidőben Matheus Aias kétszer is túljárt Tomás Vaclík kapus eszén, majd a 85. percben Álvaro Rey bevágta a harmadik gólt. Nolito ugyan szépített a ráadás pillanataiban, ám a Mirandés sikerét semmi sem veszélyeztette. Mindez azt jelenti, hogy a LaLiga élcsapatai közül az Atlético Madrid és a Sevilla sem jutott be a legjobb nyolc közé.

Kiemelt kép: JOSE BRETON / NURPHOTO

Spanyol Kupa, nyolcaddöntő

Barcelona–Leganés 5–0 (2–0)

Mirandés–Sevilla 3–1 (2–0)

Messi

Majd megint Messi

Olvasói sztorik