Nemzetközi foci

Sokkhatás Barcelonában: nem érkezik új csatár

Hivatalos.

Nem talált megfelelő csatárt, így senkit sem hoz a hosszú időre harcképtelenné váló Luis Suárez helyére az FC Barcelona. Noha az elmúlt napokban tucatnyi játékos neve vetődött fel, a spanyol klubóriás illetékesei csütörtökön – vagyis egy nappal a téli igazolási időszak vége előtt – kijelentették, nem érkezik új futballista a „kilences pozícióba”.

Néhány napja maga Quique Setién edző ismerte el, szüksége lenne egy rutinos, azonnal bevethető támadóra, csakhogy a Barcánál állítólag rettegtek attól, úgy mellélőnek, mint Kevin-Prince Boateng esetében. Az FCB a LaLiga második helyén áll, hárompontos hátrányban a Real Madrid mögött.

Amíg a Barca vezérkara csődöt mondott, a Villarreal nagyot húzott, hiszen megszerezte Paco Alcácert, a Dortmund csatárát. A spanyol egyesület sajtóhírek szerint nagyjából 23 millió eurót utal Németországba.

Erősített a Valencia is, amely az AS Romától vette kölcsön Alessandro Florenzit. A 28 esztendős, 35-szörös olasz válogatott középpályás csaknem egy évtizede futballozott Rómában.

A kiemelt képen Josep Maria Bartomeu, a Barcelona elnöke. Fotó: LLUIS GENE / AFP

Olvasói sztorik