Nemzetközi foci

Ment a kukába a Barca átigazolási mesterterve

Rodrigo nem lesz a katalánok játékosa.

Néhány nap intenzív tárgyalás után, amikor már úgy tűnt, közel lehet a megállapodás Rodrigo Moreno átigazolása kapcsán, a Barcelona megszakította az egyeztetéseket a Valenciával, és egyértelműen elzárkózott attól, hogy leigazolja a támadót. Az ok egyszerű: a pénz – írja az eurobarca.hu.

Egészen pontosan az a pénz, amelyet a Valencia kér Rodrigóért, és amit a Barcelona nem tud vagy nem akar kifizetni érte. A Valencia a kiszivárgott hírek alapján 60 millió eurót akart kapni a centerért vagy most, vagy legkésőbb júniusban, ez azonban a Barcelona számára nem volt tartható, hiszen az átigazolás elsősorban a tavaszi néhány hónapról szólt – nyáron már valószínűleg mást próbálna megszerezni az egyesület a centerposztra.

Felmerült a keddi nap folyamán, hogy a Barca leigazolná a Sportingtól Bruno Fernándest, és azonnal kölcsön is adná a Valenciának, ami állítólag vonzó volt a fekete-fehéreknek. Azonban Bruno Fernándes végül a Manchester Unitedbe igazol a hírek alapján 55+25 millió euróért.

Miután ez a lehetőség köddé vált, és a Barcelona nem akart 60 millió eurót, vagy közel ennyit kifizetni Rodrigóért, le is tett a transzferről. A tárgyalások megszakadtak, és nem is folytatódnak, pedig Rodrigo már napok óta nem edzett együtt a csapatával.

Várható, hogy az átigazolási időszak utolsó napjaiban a Barcelona mást próbál meg igazolni a középcsatár posztra. Az első ilyen kiszivárgott név az Ajaxot erősítő Dusan Tadics. Még nem lehet tudni, hogy mennyire lesz komoly jelölt a Barca számára, csak az világos, hogy néhány nap maradt hátra a téli átigazolási időszakból.

Kiemelt kép: JOSE JORDAN / AFP 

Olvasói sztorik