Nemzetközi foci sport

Kiegyenlített a kupameccsen, majd elsírta magát

Különösen érzelemdús mérkőzést hozottt az FA Kupa szombati játéknapján a Reading-Cardiff találkozón. Az ötödik percben vezetéshez jutott a vendégcsapat, de pillanatok alatt jött a válasz: a korábban Liverpoolban is megforduló Charlie Adam indítását Yakou Méïté a magasba emelte, majd kapásból a bal alsóba lőtt.

Ezután a szurkolók elé rohanva feltűrte a mezét, amin az állt „Szeretlek, Apa”, majd elsírta magát.

Méïté mostohaapja január 18-án halt meg, ami nyilvánvalóan nehézségeket okoz a támadónak, aki az Instagram-oldalán is megemlékezett nevelőapjához. A mérkőzés egyébként 1-1-gyel zárult, pedig Sol Bamba eldönthette volna, de két lépésről képtelen volt az üres kapuba fejelni.

Nem csak a két másodosztályú csapatnak kell majd újrajátszania a párharcot, a Newcastle United meglepetésre 0-0-ra végzett a harmadosztályú Oxford Uniteddel és a Southampton sem bírt a Tottenhammel. A Championshipben szereplő West Bromwich Albion viszont 1-0-ra legyőzte az idén szenvedő West Ham Unitedet.

Eredmények – FA Kupa, a legjobb 16 közé jutásért

Brentford (II.)–Leicester City 0–1
Burnley–Norwich City 1–2
Coventry (III.)–Birmingham City (II.) 0–0
Millwall (II.)–Sheffield United 0–2
Newcastle United–Oxford United (III.) 0–0
Portsmouth (III.)–Barnsley (II.) 4–2
Reading (II.)–Cardiff City (II.) 1–1
Southampton–Tottenham Hotspur 1–1
West Ham United–West Bromwich Albion (II.) 0–1
Hull City (II.)–Chelsea 1–2

Kiemelt kép: Luke Walker/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!