Nemzetközi foci

Lassan elfogynak a jelzők a Liverpoolra

Úgy tűnt, a Wolverhampton megállítja a menetelő PL-bajnokesélyest. De nem így lett.

A 24. fordulót zárta a meccs előtt hetedik helyezett Wolverhampton és a listavezető, továbbra is egyetlen döntetlent jegyző – plusz 21 győzelem – Liverpool találkozója a Premier League-ben.

Nyolc perc kellett a vendégeknek a vezetés megszerzéséhez, Jordan Henderson érkezett egy szögletre és a kapuba bólintott. Mohamed Szalah is próbálkozott, de nem sokkal később már kénytelen volt megbontani támadósorát Jürgen Klopp: Sadio Mané megsérült, le kellett cserélni.

A második félidőt a Wolves nyitotta góllal: egy kontra végén Adama Traoré ívelt mértani pontossággal Raúl Jiménez fejére, aki a védők között zavartalanul fejelhetett a hosszú sarokba (1-1). Mindkét félnek akadt helyzete a folytatásban is, de gólt már csak a Liverpool lőtt: a 84. percben Roberto Firmino nyerte meg a meccset a vendégeknek.

A Wolverhampton maradt hetedik a szintén 34 pontos Manchester Unitedet és Tottenham mögött, míg a Liverpool október 20-a óta nem veszített pontot a PL-ben – előnye 16 egység az egy meccsel többet játszó Manchester City előtt.

Premier League, 24. forduló, csütörtöki mérkőzés

Wolverhampton–Liverpool FC 1-2 (0-1)

Kiemelt kép: Oli Scarff/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik