Nemzetközi foci

Dani Olmo a Leipzignél köthet ki

Gulácsiék spanyol vonalon erősödnek: egy kapus érkezik, Olmo is közel a klubhoz.

A spanyol Josep Martínez július elsejétől a Gulácsi Péter személyében magyar kapust foglalkoztató RB Leipzig labdarúgója lesz – jelezte az MTI. A lipcsei klub honlapjának tájékoztatása szerint a 21 éves, 191 centis kapussal négy évre szóló szerződést kötnek.

Martínez az FC Barcelona akadémiáján, a híres La Masián nevelkedett, a katalánoknál játszott az ifjúsági Bajnokok Ligájában is. Az U19-es csapatból 2017-ben távozott a Las Palmashoz, amelynél tavaly nyáron lett az első keret tagja. Tavaly ősszel meghívták az U21-es spanyol keretbe is.

A Bundesliga éllovasánál – amely a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Tottenham Hotspurrel találkozik – Gulácsi számít az elsőszámú kapusnak. A 29 éves magyar válogatottnak 2023-ig érvényes a lipcsei szerződése.

Dani Olmo is érkezik

Lapértesülések szerint a lipcsei együttes megegyezett Dani Olmóval és csapatával, a Dinamo Zagrebbel is, így a topklubok által csábított játékos szintén a németeknél köthet ki.

Több spanyol lap, köztük az AS is biztosra veszi, hogy Gulácsi csapattársa lesz a 21 éves spanyol. Az AS 30 millió euró körüli átigazolási díjról írt, azonban más források állítják: végül 20 millió is elég volt a transzferhez, maga a játékos pedig évi hárommilliós alapbérért futballozhat – 2024-ig ír alá.

Kiemelt kép: Damir Sencar/AFP

Olvasói sztorik