Nemzetközi foci

Egy félidő alatt átrobogott a kiesőjelölt a Valencián

A forduló előtt még 18., kiesőhelyen álló Mallorca otthonába látogatott a spanyol LaLiga 20. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén a nemzetközi szereplésért harcoló Valencia. Előzetesen a vendégeket tartották a meccs esélyesének, már csak a pillanatnyi forma miatt is: a Valencia a legutóbbi öt bajnokiján nem kapott ki, míg a Mallorca legutóbb november elején tudott nyerni a bajnokságban.

A papírformára fittyet hányó hazaiak már a hetedik percben vezetést szereztek Antonio Raillo fejesével, majd Ante Budimir negyed órával később megduplázta az előnyt. Utóbbi ráadásul a 41. percben még egy gólt szerzett, így a szünetre már 3-0-ra vezettek a hazaiak.

A második félidőben már csodára lett volna szükség a vendégektől, főleg úgy, hogy hat perccel a kezdés után Daniel Parejo begyűjtötte második sárga lapját. Emberhátrányban végképp nem tudott mit kezdeni ellenfelével a Valencia, amely sima vereséget szenvedett: a 80. percben Dani Rodriguez lőtte a negyedik hazai gólt, majd Ferran Torres és állította be a 4-1-es végeredményt.

Raillo, 1-0

Budimir, 2-0

Budimir, 3-0

Parejo második sárga lapja

Rodriguez, 4-0

Torres, 4-1

LaLiga, 20. forduló

Mallorca–Valencia 4-1 (3-0)

Kiemelt kép: Jaime Reina/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik