Nemzetközi foci sport

Egy félidő alatt átrobogott a kiesőjelölt a Valencián

A forduló előtt még 18., kiesőhelyen álló Mallorca otthonába látogatott a spanyol LaLiga 20. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén a nemzetközi szereplésért harcoló Valencia. Előzetesen a vendégeket tartották a meccs esélyesének, már csak a pillanatnyi forma miatt is: a Valencia a legutóbbi öt bajnokiján nem kapott ki, míg a Mallorca legutóbb november elején tudott nyerni a bajnokságban.

A papírformára fittyet hányó hazaiak már a hetedik percben vezetést szereztek Antonio Raillo fejesével, majd Ante Budimir negyed órával később megduplázta az előnyt. Utóbbi ráadásul a 41. percben még egy gólt szerzett, így a szünetre már 3-0-ra vezettek a hazaiak.

A második félidőben már csodára lett volna szükség a vendégektől, főleg úgy, hogy hat perccel a kezdés után Daniel Parejo begyűjtötte második sárga lapját. Emberhátrányban végképp nem tudott mit kezdeni ellenfelével a Valencia, amely sima vereséget szenvedett: a 80. percben Dani Rodriguez lőtte a negyedik hazai gólt, majd Ferran Torres és állította be a 4-1-es végeredményt.

Raillo, 1-0

Budimir, 2-0

Budimir, 3-0

Parejo második sárga lapja

Rodriguez, 4-0

Torres, 4-1

LaLiga, 20. forduló

Mallorca–Valencia 4-1 (3-0)

Kiemelt kép: Jaime Reina/AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!