Nemzetközi foci

Botlott a Manchester City a Palace ellen

Döntetlent játszott a Spurs és az Arsenal is.

Az angol első osztály 23. fordulójában a Watford–Tottenham találkozón az első félidei 0–0 után a második játékrészben mindkét együttes közel járt a gólszerzéshez. A 69. percben Jan Vertonghen 16-oson belüli kezezését követően jutott büntetőhöz a Watford, azonban Troy Deeney tizenegyesét hárította Paulo Gazzaniga. A másik oldalon a hosszabbításban szerezhette volna meg a győztes találatot a vendégcsapat, de Erik Lamela lövését bravúrosan kotorta ki a gólvonalról Ignacio Pusetto, így a meccs 0–0-s döntetlennel ért véget.

A londoni “ágyúsok” sem bírtak a Sheffield Uniteddel. Az Arsenal az első félidő végén szerzett vezetést Martinelli jóvoltából, de a meccs végéhez közeledve az ellenfél is eredményes volt, így 1–1 lett a vége.

Hazai pályán sem sikerült nyernie a manchesteri “kékeknek” a Crystal Palace ellen. Sőt, az első félidő végén a vendégek szerezték meg a vezetést Cenk Tosun fejeséből. A térfélcserét követően tovább ostromolta a Palace kapuját a City, aminek meg is lett a gyümölcse: Sergio Agüero a találkozó utolsó perceiben duplázott, így megfordította az állást az otthon játszó együttes. A 90. percben viszont Fernandinho talált a saját kapujába, beállítva a 2–2-es végeredményt.

Premier League, 23. forduló

Watford–Tottenham 0–0

Arsenal – Sheffield United 1–1 (1–0)

Brighton–Aston Villa 1–1 (1–0)

Manchester City–Crystal Palace 2–2 (0–1)

Norwich–Bournemouth 1–0 (1–0)

Southampton–Wolverhampton 2–3 (2–0)

West Ham–Everton 1–1 (1–1)

Newcastle United–Chelsea 1–0 (0–0)

A kiemelt képen Raheem Sterling. Fotó: OLI SCARFF / AFP

Olvasói sztorik