Nemzetközi foci sport

Még Cristiano Ronaldo is kevés lehet a Juventus megmentéséhez?

A francia RMC Sport szerdai cikke szerint a Juventus megsértette az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénzügyi fair playre vonatkozó szabályzatát. A KPMG könyvvizsgáló cég 2018–2019-es idényre vonatkozó beszámolója szerint gazdasági gondjai vannak a klubnak.

A cég nyolc élvonalbeli európai labdarúgó-bajnokság bajnokcsapatát vizsgálta meg, egyedül a Juve végzett negatív pénzügyi mérleggel az elmúlt szezonban. Olyannyira, hogy ha kevéssel is, de megszegte a pénzügyi fair playt: a teljes bevétel 71%-át költötte a játékosok fizetésére a maximálisan megengedett 70% helyett. Cristiano Ronaldo szerződtetése sem mentette meg a klubot, a marketing- és szponzori bevételek ellenére veszteséges volt a torinói csapat a 2017–2018-as évadban is.

Annak köszönhető a Juventus helyzete, hogy főként ingyen igazol játékosokat, így a rendelkezésre álló büdzsét a futballisták fizetésére fordítja az átigazolási díjak helyett. A helyzet súlyát mutatja, hogy a klub már kötvényeket is kibocsátott és az alaptőkét is megnövelték.

Megemlíti ugyanakkor az RMC, hogy az UEFA egyelőre nem indított vizsgálatot az ügyben.

Kiemelt kép: Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!