Nemzetközi foci

Valverdét kitették, Quique Setién a Barca új edzője

Új utakon.

Tűzfészek volt hétfőn Barcelona, már ami a futballt és a helyi klubot illeti. Ahogy arról már többször beszámoltunk, az Atlético Madrid elleni vereség megpecsételte Ernesto Valverde sorsát, a spanyol szakvezető körül elfogyott a levegő.

A Barca vezérkara gyorsan belekezdett az edzőkeresésbe, Oscar Grau ügyvezető és Éric Abidal technikai vezető Katarban tárgyalt Xavi Hernándezzel, a katalánok korábbi legendás futballistájával. A „középpálya esze” a hírek szerint időt kért, azonnal nem akarta átvenni imádott együttesét.

Hétfőn csak úgy röpködtek a nevek, és megérkeztek Barcelonába az érintettek: Valverde ügynöke, aki az elválás részleteiről tárgyalt Josep Maria Bartomeu elnökkel. A spanyol sajtó úgy tippelt, Mauricio Pochettino, Quique Setién és a B-csapatot irányító García Pimienta közül kerül ki az új tréner.

Hétfő este aztán Setién „elhúzott”, egyre több helyi médium adta hírül, hogy ő lesz Valverde utódja. A 61 esztendős spanyol szakember játékosként szerepelt a Santanderben, az Atlético Madridban és a Levantéban is, edzőként pedig a Lugót, a Las Palmast és a Betist is irányította. A katalán klub még hétfőn bejelentette, hogy Setién veszi át a csapatot.

A Barca új edzője 2022 nyaráig írt alá, a hivatalos bemutatására kedden kerül sor kettőkor.

A kiemelt képen Quique Setién. Fotó: JOSE BRETON / NURPHOTO

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik