Nemzetközi foci

Simeone nem győzte dicsérni a saját játékosát felrúgó Real-játékost

A négycsapatosra bővített spanyol szuperkupa döntőjében a Real Madrid és az Atlético Madrid egy pocsék meccsen játszott gólnélküli döntetlent. A trófeát végül Zinédine Zidane csapata nyerte el büntetőkkel, de nem erről, hanem a piros lapot kapó Fede Valverdéről beszél mindenki a találkozó után.

Bűnrossz meccs után a Real Madridé a Spanyol szuperkupa
Valverde kapitális hibájának a Benny Hill show-ban lenne a helye.

Az uruguayi középpályást a 0–0 utáni hosszabbításban állították ki teljes joggal, ugyanis Álvaro Morata százszázalékos ziccerben léphetett volna ki, amikor Valverde hátulról szándékosan felrúgta. Érdekesség, hogy az ellenfél edzője, Diego Simeone nem volt dühös a játékosra, még biztatóan meg is búbolta lefelé menet a futballistát. A felvételen 1:14-től látható a jelenet:

Sőt, nem csak ott helyben kapott dicséretet Valverde, a kupadöntő után Simeone nem győzte dicsérni a középpályást.

Mondtam neki, hogy ne aggódjon, mindenki ezt tette volna a helyében ebben a szituációban. Én biztosan. Fede Valverde volt a meccs embere, mert miatta nyerte meg a Real Madrid ezt a találkozót

– nyilatkozta a mérkőzés után az Atleti edzője.

Az internetezők is beindultak a történtek után, egyesek szerint elfogadhatatlan, hogy kockáztatta Morata testi épségét Valverde, mások viszont Luis Suárezhez hasonlítják. A Barcelona szintén uruguayi játékosa a 2010-es Ghána elleni negyeddöntő hosszabbításának utolsó percében védett kézzel egy biztos gólba tartó lövést. A megítélt büntető kimaradt, végül tizenegyesekkel Uruguay jutott tovább, így Suárez kiállítás árán, de elérte, hogy továbbjusson csapata.

A mérkőzés után egyébként bocsánatot kért Moratától Valverde, mert elmondása szerint nem lett volna szabad így becsúsznia, de mint elmondta, ez volt az egyetlen dolog, amit a csapatáért tehetett.

Kiemelt kép: Francois Nel/Getty Image

Olvasói sztorik