Nemzetközi foci sport

Suárez kidőlt, azonnal csatár kell a Barcának

Szinte vége az uruguayi gólgép idényének.

16, 40, 29, 25, 21, a most futó idény 17 bajnoki fellépésén pedig 11 gól. Ha kizárólag a LaLiga-termését nézzük, akkor is egyértelmű, miért olyan fontos az FC Barcelonának Luis Suárez. Márpedig a vasárnapi térdműtét után hivatalossá vált, az uruguayi klasszisra hozzávetőleg négyhónapos kihagyás vár.

Suárez a legjobb esetben is csak májusban térhet vissza, így biztosak lehetünk benne, a kellemetlen sérülés átírja a katalánok igazolási politikáját. Ousmane Dembélé továbbra sem bevethető, ami annyit jelent, Lionel Messi mellett Antoine Griezmannra, valamint az ifjú Ansu Fatira és Carles Pérezre számíthat a Barca a támadósorban.

Nem könnyíti meg az FCB helyzetét, hogy a csatársor kiszemeltjei nehezen mozdíthatók januárban: Neymar (PSG), Lautaro Martínez (Inter) és Marcus Rashford (Manchester United) megszerzésére sem mutatkozik sok esély.

Kiemelt kép: PAU BARRENA / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!