Nemzetközi foci

Edzőt vált a Barcelona, de Xavi még kért egy kis időt

Kié lesz a kispad?

Amennyiben hihetünk a katalán sajtóhíreknek, hamarosan Xavi Hernández veszi át az FC Barcelonát. Hogy erre a napokban, vagy néhány hónap múlva kerül sor, azt egyelőre nehéz lenne megmondani, jelen állás szerint az utóbbira nagyobb az esély.

A katalán sajtó természetesen szenzációként közli, hogy a 39 esztendős klublegenda (17 év alatt 769 mérkőzés, 86 gól, 186 gólpassz, 25 megszerzett trófea) igent mondott, ami nem is csoda, hiszen többször kijelentette, álma a Barcelona irányítása.

A spanyol egyesület küldöttsége – Oscar Grau ügyvezető és Éric Abidal technikai vezető – vasárnap folytatta a tárgyalásokat Dohában, és Xavi állítólag azt a tájékoztatást adta, egyelőre nem hagyná ott katari együttesét, az al-Szaddot. Gyorsan tegyük hozzá, az információkat a Sport és a Mundo Deportivo szivárogtatta, ugyanakkor Barcelona aligha lesz a béke szigete a következő napokban, hetekben – hogy mást ne mondjunk, hétfőn elnökségi ülést tart a spanyol egyesület. Azaz Ernesto Valverde még nem dőlhet hátra…

Kiemelt kép: KARIM JAAFAR / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik