Nemzetközi foci

Óriási bénázásnak hála írt történelmet a Lazio

A Napoli tálcán kínálta a győzelmet a Laziónak, Ciro Immobile pedig köszönte szépen és kihasználta a kegyes ajándékot, így az ő góljával dőlt el a szombati rangadó 1-0-ra.

David Ospina érezte úgy, hogy jó ötlet hátul cselezgetni, aminek az lett a vége, hogy a nagy vacakolást megunva Immobile elcsaklizta a labdát. A kapuson túljutva egyből kapura is tekerte a labdát az olasz, a menteni igyekvő Giovanni Di Lorenzo pedig izomból saját kapujába tudta csak bombázni a labdát.

A szürreális jelenettel magabiztos őrzi a Lazio dobogós helyét a Seria A-ban, sőt a gólt Immobilének adták, aki így már 20-nál jár és egyedül áll első helyen az európai Aranycipő-versenyben.

Kispesti tucatlégiós helyett a kapusok rémálma lett belőle
Ciro Immobile karrierje ugyanúgy vakvágányra kerülhetett volna, mint korábbi juventusos csapattársáé, Ayub Daudé, akit két év után nem marasztaltak a Honvédnál. Immobile is volt mélyen, a németeknél és Spanyolországban is megégett, de a Laziónál feltuningolták az önbizalmát, és most 60 éve nem látott produkcióval kápráztatja el az olasz futball szerelmeseit.

A Lazio sikerével egymás után tíz meccset nyert meg az olasz élvonalban, amire még nem volt példa a klub történetében.

Mivel legközelebb jövő szombaton a kiesés elől menekülő Sampdoriával játszik majd a csapat, jó eséllyel tovább is nyúlhat még ez a sorozat.

Végeredmény – Serie A, 19. forduló

Cagliari–AC Milan 0-2 (0-0)
Lazio–Napoli 1-0 (0-0)
Internazionale–Atalanta 1-1 (1-0)

Kiemelt kép: MB Media/Getty Images

Olvasói sztorik