Nemzetközi foci sport

A City zsenijei újra játszótérré alakítják az angol pályákat

Gólzuhatag Birminghamben, Agüero félelmetes mérföldkőhöz ért.

Úgy fest, újra megtalálta félelmetes énjét a Manchester City. A Premier League bajnoki címéről szinte bizonyosan lemaradó együttes hetek óta szárnyal (2–0, 2–1, 4–1, 3–1) vasárnap este pedig olyan első félidőt produkált, hogy arra még a mindig kritikus Pep Guardiolának is csettintenie kell.

A City az Aston Villa otthonában termelte a gólokat ipari tempóban: a szünetig négy csapást mért a birminghamiekre. Riyad Mahrez duplája még magabiztosabbá tett a csapatot, majd Sergio Agüero és Gabriel Jesús is betalált. Ez utóbbi megmozdulás kapcsán illik megemlíteni a hetek óta csúcsformában futballozó Kevin De Bruynét, aki földöntúli passzal hozta kihagyhatatlan helyzetbe a brazil támadót.

Agüero rekordja mellett sem mehetünk el szó nélkül. A triplázó argentin játékos a 175., a 176. és a 177. találatát jegyezte az angol élvonalban, és ezzel Thierry Henry-t lehagyva ő a sorozat legeredményesebb légiósa.

Premier League, 22. forduló

Bournemouth–Watford 0–3 (0–1)

Aston Villa–Manchester City 1–6 (0–4)

Kiemelt kép: PAUL ELLIS / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!