Nemzetközi foci

Messi szerint szégyen a kiesés, gyermeteg hibák miatt dühöngött

Sem a bajnok Barcelona, sem a kupagyőztes Valencia nem lesz ott a spanyol Szuperkupa vasárnapi, szaúd-arábiai döntőjében: előbbit az Atlético, utóbbit a Real győzte le az elődöntőben.

Az Atlético lesz a Real ellenfele a spanyol Szuperkupa-döntőben
Óriásit hajrázott a madridi együttes a Barcelona ellen, így ott lesz a fináléban.

A Real Madrid simán jutott be a döntőbe, az Atlétinek viszont vért kellett izzadnia. A gólnélküli első félidő után a madridiak Koke góljával szereztek vezetést, de aztán beindult a Barca, Lionel Messi egyenlített, majd az argentin újra betalált, de VAR-ral visszanézték a találatát és érvénytelenítették. Így is előnybe kerültek a katalánok, Antoine Griezmann fejelt gólt korábbi csapata ellen, majd Gerard Piqué is betalált, de a védő gólját is visszavonták a videóbíró segítségével. Az Atlético élt a kínálkozó lehetőséggel, a hajrában percek alatt megfordította a meccset és 3-2-re nyert.

Szégyen, mert nagyszerűen játszottunk, hosszú idő óta először jól működtünk, domináltuk a mérkőzést, támadtuk végig. Aztán elkövettünk bizonyos hibákat, amikor az Atlético már szinte padlón volt és kevesebb, mint tíz perc alatt megfordította a mérkőzést, amit nekünk kellett volna megnyerni

nyilatkozta Messi a goal.com cikke szerint a lefújás után.

Az argentin amiatt kesergett, hogy ez mégiscsak egy kupa, nem csak a döntőbe akartak bejutni, hanem meg is akarták nyerni a serleget. Azért meglátta a pozitívumokat is.

A vereség ellenére fejlődtünk, de nem követhetünk el újra ilyen gyermeteg hibákat.

Messi arról is beszélt, hogy megérti, ha a szurkolók most kritikusabbak, egy vereség után szerinte ez természetes. Ugyanakkor azt szeretné, ha most még összetartóbb lenne minden barcás, mert egy trófea már kicsúszott a kezükből, és ezt nem engedhetik meg maguknak a szezon hátralévő részében.

Kiemelt kép: Ricardo Nogueira/Eurasia Sport Images/Getty Images

Olvasói sztorik