Nemzetközi foci

Az Atlético lesz a Real ellenfele a spanyol Szuperkupa-döntőben

Óriásit hajrázott a madridi együttes a Barcelona ellen, így ott lesz a fináléban.

A Valencia–Real Madrid (1-3) elődöntő után egy nappal az FC Barcelona és az Atlético Madrid is megmérkőzött a spanyol Szuperkupában – a második elődöntőt is semleges pályán, Szaúd-Arábiában rendezték.

Az első félidő nem hozott gólt, Neto és Jan Oblak kapus is hibátlanul végezte dolgát – amikor éppen akadt. A szünetben cserélt az Atléti, a frissen beállt Koke pedig rögtön gólt szerzett: 17 másodperccel a második félidő kezdete után előnyhöz juttatta a csapatát.

A válasz öt perccel később a négy védő közül kibújó Lionel Messitől érkezett, majd a korábbi atlétis Antoine Griezmann egy hatalmas Oblak-védés után közelről a gyakorlatilag üres kapuba fejelte a kipattanót (2-1). Gerard Piqué találatát les miatt nem adta meg a játékvezető, így maradt még izgalom a hajrára is. És gól is: a 81. percben tizenegyeshez jutott az Atlético, amit Álvaro Morata váltott gólra (2-2). Utóbbi gólszerző öt perccel később Ángel Correának adott gólpasszt egy kontránál, a szerencsésen pattant lövéssel újra a madridiaknál volt az előny, akik végül nyertek is 3-2-re, így vasárnap a Real Madriddal játszanak a döntőben.

Correa döntött

Spanyol Szuperkupa, elődöntő

FC Barcelona–Atlético Madrid 2-3 (0-0)

Szerdán játszották:
Valencia–Real Madrid 1-3 (0-2)

Kiemelt kép: Fayez Nureldine/AFP

Olvasói sztorik