Nemzetközi foci sport

A nap, amikor egymásnak feszül José Mourinho és Jürgen Klopp

Londonban folytatná a menetelést a bajnoki címvédő, a portugálnak lesz ehhez egy-két szava.

Az éllovas Liverpool a tabellán hatodik helyen álló Tottenham Hotspur vendégeként lép pályára szombaton az angol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának rangadóján.

A bajnokságban több mint egy éve veretlen liverpooliak menetelése – akik 2-0-ra verték a Tottenhamet a tavalyi Bajnokok Ligája-döntőben – a klubvilágbajnoki cím decemberi elhódítását követően is tart: úgy nyerték meg mind a négy tétmérkőzésüket, hogy gólt sem kaptak. A Tottenham ebben az időszakban öt találkozót játszott: egy győzelem mellett két döntetlen és két vereség a mutatója.

John Aldridge szakértő – volt liverpooli játékos – elemző cikkében kiemelte: amíg a Tottenham korábbi edzője, a menesztett Mauricio Pochettino irányítása alatt a csapat mindig nyílt játékra törekedett, addig José Mourinhóval sokkal taktikusabbá vált. Hangsúlyozta: a portugál trénert minden bizonnyal fokozott óvatosságra inti a Liverpool lehengerlő játéka és formája, ezért átengedi a kezdeményezést a favoritnak. Viszont a sérült Harry Kane hiányában is komolyan kell venni a Tottenhamet, amely csapatkapitány nélkül is erős maradt, és feltehetően fűti a bizonyítási vágy, hogy megállítsa a szárnyaló Liverpoolt – írja beharangozójában az MTI.

A két szakember egymás elleni mutatóját tekintve a liverpooliak német edzője, Jürgen Klopp eredményesebb, hiszen tíz összecsapásból csak kétszer kapott ki a portugál tréner aktuális csapatától. Legutóbb 2018 decemberében találkoztak egymással, amikor a Liverpool a Anfielden 3-1-re legyőzte a Mourinho vezette Manchester Unitedot. A találkozón a liverpooli szurkolók ugyan kórusban kérlelték – erősen ironikus felhanggal – az MU vezetőit, hogy ne küldjék el Mourinhót, két nappal később mégis szerződést bontottak vele.

Kiemelt fotó: Oli SCARFF / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!