Bőrszíne miatt nem kellett egy topcsapatnak az Ajax kapusa

Legalábbis a kameruni válogatott André Onana ezt állítja.
Kapcsolódó cikkek

Az Ajax labdarúgócsapatának kapusa, André Onana szerint azért nincs esélye másik topklubhoz szerződni, mert bőrszíne miatt sehol sem látnák szívesen.

A 23 éves kameruni játékost a Barcelona akadémiájáról 2015-ben szerződtette a holland klub, és a 2016-17-es szezonban lett első számú kapus az akkor Európa Liga-döntős csapatban. Elmondása szerint akkor egy európai sztárcsapat szerette volna szerződtetni, de végül a bőre színe megakadályozta az átigazolást.

A fekete kapusnak nem könnyű felérnie a csúcsra. „A döntő után a menedzserem beszélt egy klubbal, amely végül úgy döntött, nem szerződtettek, mert nehéz dolgom lenne a szurkolókkal. Tehát nem azért, mert nem éreztek elég jónak – ezt végül is bóknak tartottam

– nyilatkozta a Het Parool amszterdami napilapnak.

Onana hozzátette, hogy rendszeresen tapasztalja a rasszizmust a holland élvonalban. „Minden idegenbeli mérkőzésen megtapasztalom, de nem beszélek róla, én büszke vagyok a bőrszínemre. Nem látok különbséget a fekete és a fehér között. Ha más igen, akkor az az ő problémája.”

Azt mondta, nem támogatja azokat a játékosokat, akik szurkolói inzultusoknál a pályáról való levonulással fenyegetőznek. „Ezt nem szabad megtenni, mert pont ezt akarják elérni.”

Kiemelt fotó: Glyn KIRK / AFP

Címkék: andré onana