Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo visszavágott az Aranylabdáért Messinek

A Globe Soccer Awards díjátadóján a portugál lett a legjobb.

Cristiano Ronaldo az év legjobb labdarúgójának, Jürgen Klopp pedig a legjobb vezetőedzőjének járó díjat vehette át Dubajban, a hagyományos Globe Soccer Awards gálán. Pedig a portugál játékos a hónap elején az Aranylabda-szavazáson csak harmadik lett, most viszont megelőzte Lionel Messit (FC Barcelona) és Virgil van Dijkot (FC Liverpool) is.

Az Egyesült Arab Emírségekben tizedszer megrendezett eseményen a Juventus csatárát immár hatodik alkalommal választották az esztendő legjobbjának, a Bajnokok Ligája-győztes Liverpool német szakvezetőjét viszont először díjazták.

A fiatal tehetségek közül Joao Felix, az Atlético Madrid portugál csatára kapta az elismerést, az év legjobb kapusa a Liverpool hálóját őrző brazil Alisson Becker, a legjobb női labdarúgó pedig az angol Lucy Bronze lett.

Lionel Messi kapta az Aranylabdát
Kiváló éve volt az argentinnak, őt látták a legjobbnak. De Ligt a legjobb fiatal, Alisson a világ legjobb kapusa, Rapinoe a legjobb női játékos.

A legjobb klubnak a Liverpoolt, a legjobb játékvezetőnek a francia Stéphanie Frappart-t választották. A játékosügynökök közül Jorge Mendest, a sportvezetők közül pedig Andrea Bertát, az Atlético Madrid sportigazgatóját díjazták. Játékos-pályafutása elismeréséért különdíjat kapott a bosnyák Miralem Pjanic és a walesi Ryan Giggs.

Kiemelt kép: Dubai Globe Soccer Awards / AFP

Olvasói sztorik