Nemzetközi foci

Véget ért a Haaland-sztori, Németországba igazolt a csodatini

Kiszállt a Leipzig és a Juventus is a Szoboszlai csapattársáért folyó versenyből, a Dortmund lett a befutó.

Legutóbb arról szóltak a hírek, hogy egyezségre juthat a Juventusszal a fél Európa által csábított Red Bull Salzburg-játékos, Erling Haaland. A 19 éves norvég támadó az osztrák bajnokság mellett a Bajnokok Ligájában is felhívta magára a figyelmet, nem csoda, hogy rengeteg klubbal hozták szóba.

A Juve előtt állítólag már Manchesterben is járt, hogy a Uniteddel üljön tárgyalóasztalhoz azt követően, hogy a szintén a Red Bull égisze alá tartozó Leipziget kikosarazta. A játékos végül mégis Németországban kötött ki: a Borussia Dortmund jelentette be leigazolását.

A Bild néhány órával a hivatalos bejelentés előtt azt írta , a lipcsei együttessel végül azért nem jött össze az egyezség, mert nem kapott garanciát az állandó játéklehetőségre, ráadásul a pénzügyi feltételekben sem sikerült megállapodni. Az olasz Tuttosport szerint szintén a pénzügyi egyeztetéseknél akadtak el a tárgyalások a norvég támadó és a Juventus között. A portál azt is tudni véli, hogy Haaland évi nyolcmillió eurót (2.5 milliárd forint) kért volna az olaszoktól, amivel Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala és Gonzalo Higuaín mögött a negyedik legjobban fizetett játékos lett volna a torinói keretben.

Így a Dortmund lett a befutó, amely egészen kicsi összegért, potom húszmillió euróért igazolhatja le januárban Haalandot – ennyi ugyanis a játékos szerződésben foglalt kivásárlási ára.

Kiemelt kép: dpa/AFP

Olvasói sztorik