Nemzetközi foci

Rengeteg pénz múlik Vidal és a Barcelona balhéján

A chilei pazar fizetésért menne az Interbe, a katalánok viszont 20 millió eurót kérnek érte.

Szombati hír, hogy Arturo Vidal, az FC Barcelona chilei labdarúgója pénzügyi vita miatt beperelte saját klubját. A középpályás a chilei ADN rádiónak elmondta: álláspontja szerint 2,4 millió euróval tartoznak neki a katalánok a kifizetetlen prémiumok és bónuszok miatt.

Arturo Vidal beperelte a Barcelonát
Állítólag csak ürügyet keres a távozásra.

Az FC Barcelona szombaton közölte, hogy Vidal hiánytalanul megkapta a 2018–2019-es szezonra neki járó összegeket. A vita abból fakad, hogy a középpályás csak a prémiumok és bónuszok felére jogosult az előző idényből – amikor csapata bajnok lett, a Bajnokok Ligájában viszont csak a negyeddöntőig jutott –, mert nem játszott a mérkőzések legalább hatvan százalékán.

Vidal vitatja mindezt, szerinte azért nem akarnak fizetni neki, mert nem voltak elégedettek a teljesítményével.

A hét elején látott napvilágot az olasz sportsajtóban, hogy a Serie A éllovasa, az Internazionale a januári átigazolási időszakban 12 millió eurós vételi ajánlatot tesz az FC Barcelonának Vidalért.

Ezt erősítik meg a legújabb hírek, amelyek további részleteket is taglalnak. Eszerint Vidal a következő félévre 4,5 milliós, majd újabb két éven keresztül, 2022-ig 6-6 millió eurós fizetést kapna az Intertől, plusz a bónuszok.

A Barca viszont a kínált 12 helyett 20 milliót szeretne kapni a játékosért, ez állhat a háttérben.

Kiemelt kép: Jose Breton / NurPhoto

Olvasói sztorik