Nemzetközi foci

Guardiola már el is temette a bajnoki szezont

Meglepetéssel zárult a Premier League 19. fordulója, ugyanis a Wolverhampton hazai pályán 3-2-re legyőzte a Manchester Cityt. A címvédő a 12. percben emberhátrányba került Ederson kiállítása miatt, ám így is kétgólos előnybe került Raheem Sterling duplájával, a Wolves azonban szűk egy félidő alatt megfordította az állást és otthon tartotta a három pontot.

A City csak a harmadik jelenleg az angol bajnokságban, 14 pont a hátránya az éllovas Liverpool mögött úgy, hogy egy mérkőzéssel többet játszott riválisánál.

„Túl nagy a hátrány. Semmi realitása annak, hogy a Liverpool beérésén gondolkodjunk, nekünk a Leicesterre kell figyelnünk. Tisztában vagyok a csapatom képességeivel, de most ez a helyzet” – mondta a BBC-nek Pep Guardiola, a manchesteriek vezetőedzője, és valóban nehéz lenne elképzelni, hogy bárki le tudja taszítani az első helyről a Poolt, amely eddig 18 bajnokijából 17-et megnyert és csak egyszer ikszelt – főleg nem ekkora hátrányból.

A City ebben a szezonban már öt vereséget szenvedett el, eggyel többet, mint az előző idényben összesen. Tette mindezt úgy, hogy a labda mindössze 37,8 százalékban volt a csapat játékosainál a Wolves ellen, ami a goal.com cikke szerint

a legrosszabb mutató Guardiola edzői karrierje során.

A második helyért folytatott küzdelemben egy pont a Manchester City hátránya a várakozásokat messze túlteljesítő Leicester City mögött.

Kiemelt kép: Sebastian Frej/MB Media/Getty Images

Olvasói sztorik