Nemzetközi foci

Megalázott játékosáról nyilatkozott Ancelotti

Megírtuk: az Everton 1-0-ra legyőzte vendégét, a Burnley-t az angol bajnokság 19. fordulójában, csütörtökön, a hagyományos karácsonyi játéknapon. A liverpooliak három pontot érő találatát Dominic Calvert-Lewin szerezte, így a múlt szombaton kinevezett olasz Carlo Ancelotti győzelemmel debütált a kispadon.

Vége a Lampard-mágiának, zuhanórepülésben a Chelsea
Ancelotti behúzta az első győzelmét, Artetának be kellett érnie egy ponttal.

Ancelotti egy nyilatkozatában azt mondta, türelmesnek kell lenniük a szurkolónak Moise Keannel, a gárda fiatal olasz futballistájával szemben, aki még nem talált be új csapatában. A Burnley ellen a 77. percben lépett pályára csereként, a győzelmet jelentő találat három perccel később született. A labdarúgó angliai megalázásáról két hete írtunk.

A 19 éves támadóért a liverpooli klub nyáron 27,5 millió eurót fizetett a Juventusnak, a csodatininek kikiáltott csatár azonban egyelőre még egyetlen gólt sem szerzett a Premier League-ben.

Emlékszem még arra játékosként, amikor Michel Platini megérkezett a Juventushoz. Több mint fél évbe tellett, mire megszokta az új környezetet. Hasonló volt a helyzet Hirving Lozanóval, amikor a Napolinál dolgoztam, ráadásul ő három évvel idősebb is, mint Kean. Ő egy hatalmas tehetség, de még minden nagyon új számára. Minden fiatal futballistával szemben türelmesnek kell lenni

– nyilatkozta a tapasztalt mester.

Kiemelt kép: Paul ELLIS / AFP

Olvasói sztorik