Nemzetközi foci

Pocsék meccsel, de káprázatos góllal indult a klubvilágbajnokság

Emlékszik még Bafétimbi Gomisra? Ő az a csatár, aki Zinédine Zidane után az első francia futballistaként két góllal debütált hazája válogatottjában. A Lyonnál töltött évek után azonban a Swansea-ba igazolt, ahol aztán egyre inkább beleszürkült a mezőnybe, majd már az angolok is inkább kölcsönadták.

Egy Galatasaraynál töltött év után az Al-Hilalnál kötött ki, amely a tunéziai Esperance de Tunis ellen lépett pályára története első klubvilágbajnoki mérkőzésen. A találkozó szörnyen unalmasnak bizonyult, de a szaúdi klub edzője, Razvan Lucescu tudta, egy gól is elég lehet a továbbjutáshoz, ezért a 63. percben becserélte Gomist.

Nyolc perccel később helyzetbe is került a francia támadó, a becsúszó védő lába fölött átemelte a labdát, majd higgadtan a kapu jobb oldalába lőtt.

A találat után odaszaladt a lelátón ülő Flamengóhoz Gomis, mivel a meccs továbbjutója a brazil együttessel meccselhet a továbbiakban. A szaúdiaktól Mohamed Kanno három perc alatt két sárga lapot is begyűjtött a hajrában, de az afrikai csapatnak nem volt elég ideje ezt kihasználni, így Gomis gólja döntött és az Al-Hilal találkozik Gabigolékkal az elődöntőben.

Cikkünk születése óta némi meglepetésre a Monterrey 3-2-re verte a katari, vagyis hazai pályán szereplő Al-Sadd együttesét, így ezzel a csapattal találkozik majd az elődöntőben a BL-győztes Liverpool.

Végeredmény – Klubvilágbajnokság, negyeddöntő

Al-Hilal–Esperance de Tunis 1-0 (0-0)
Gólszerző: Gomis (73.)
Kiállítva: Kanno (86. – Al-Hilal)

Monterrey–Al-Sadd 3-2 (0-0)
Gólszerző: Vangioni (23.), Funes (45.), Rodriguez (77.) ill. Bounedjah (66.), Hassan (89.)

Kiemelt kép: KARIM JAAFAR / AFP

Olvasói sztorik