Nemzetközi foci

Holman Dávid és Nagy Ádám is gólpasszt adott

Jól ment a magyar légiósoknak szombaton.

Szalai Ádám, Gulácsi Péter és Sallai Roland is lehetőséget kapott a Bundesliga szombati játéknapján.

Nagy Ádám gólpasszából növelte előnyét a Bristol City az angol másodosztály 20. fordulójában – a magyar válogatott játékos a 87. percig volt pályán a Fulham ellen 2-1-re megnyert bajnokin. Null-nullnál tizenegyest rontott a Vida Mátéval és Vida Kristopherrel felálló DAC a Slovan Bratislava elleni találkozón. Az ellenfél büntetett: 2-0-ra nyert úgy, hogy a második pozsonyi gólt Holman Dávid készítette elő a szlovákiai rangadón – a hazaiaknál Guzmics Richárd, a vendégeknél Kalmár Zsolt nem volt keretben.

A Lugano mindhárom magyarja kezdő volt a Xamax elleni bajnokin az élvonal 17. fordulójában. Holender Filipet a 87. percben lecserélték, Kecskés Ákos és Vécsei Bálint végigjátszotta az 1-1-re végződő bajnokit.

Szoboszlai Dominik a kispadról nézte végig a Red Bull Salzburg 5-1-es sikerével végződő bajnokit az osztrák első osztály 17. fordulójában. A Tirolt verte a listavezető. A lengyel bajnokságban Tajti Mátyásnak nem jutott most szerep: a Zaglebie Lubin a magyar játékossal a kispadon verte a Jagielloniát idegenben az élvonal 18. fordulójában.

Kiemelt kép: skslovan.com

Olvasói sztorik