Nemzetközi foci

Gulácsiék nyertek, de a Bayern-verő Gladbach miatt maradtak másodikok

Egy óriási védés is segítette a Mönchengladbachot a München ellen. Gálázott a Dortmund.

A 14. fordulónál tart a német Bundesliga, szombaton folytatódtak a küzdelmek a bajnokságban, ismét magyar játékosokkal: Szalai Ádám a kispadon kezdett a Mainzban, Sallai Roland kezdő volt a Freiburgban, míg az RB Leipzig kapuját már ismét Gulácsi Péter védte, Willi Orbán viszont sérülés miatt továbbra sincs keretben.

A nap rangadóját a forduló előtt még listavezető Borussia Mönchengladbach és a Bayern München játszotta. Az első félidőben Yann Sommer kapus mentett óriásit, a második játékrész elején azonban Ivan Perisic próbálkozásánál már ő is tehetetlen volt. Ramy Bensebaini szögletből egyenlített. A hosszabbításban Javi Martinezt piros lap miatt elveszítette a Bayern, sőt az azt követő tizenegyessel a meccset is: Ramy Bensebaini berúgta a büntetőt, ezzel maradt az élen a Gladbach.

Óriásit mentett a Mönchengladbach kapusa:

A Leipzig korán előnyt szerzett és magabiztos különbséggel nyert is. A Dortmund a Düsseldorf ellen fogott ki remek napot, míg a Mainz az Augsburgtól kapott ki, a Freiburg pedig a Wolfsburgot verte – Szalai végül a 80. percben kapott lehetőséget, Sallait a 88. percben cserélték le.

Bundesliga, 14. forduló, szombati mérkőzések

Augsburg–Mainz 2-1 (1-1)
Borussia Dortmund–Düsseldorf 5-0 (1-0)
Freiburg–VfL Wolfsburg 1-0 (0-0)
Borussia Mönchengladbach–Bayern München 2-1 (0-0)
RB Leipzig–Hoffenheim 3-1 (1-0)
Bayer Leverkusen–Schalke 04 2-1 (1-0)

Kiemelt kép: Federico Gambarini/dpa/AFP

Olvasói sztorik