Nemzetközi foci

Átadólistára tette két világsztárját a Barcelona

Többen is távozhatnak a januári átigazolási időszakban.

A téli átigazolási időszakban a Barcelona vásárolni várhatóan nem fog, de elengedhet a keretéből több futballistát – véglegesen és kölcsönben is.

Az eurobarca.hu szerint Carles Aleñá ügye a legelőrehaladottabb, de mellette Jean-Clair Todibo is távozhat, a középpályások közül pedig a világklasszis Ivan Rakitic és Arturo Vidal hagyhatják el a keretet. A hírek szerint utóbbi kettőt átadólistára is tették. 

Esetükben bizonytalan, hogy a Barcelona kap-e egyáltalán olyan ajánlatot, amit el is szeretne fogadni. Ha kap, akkor jön az a szempont, hogy hajlandóak-e mozdulni az adott klubba a játékosok, és ha igen, akkor melyikük esete konkretizálódhat előbb. Az nem valószínű, hogy mindkettőjüket elengedné a Barcelona, de egyiküket biztosan örömmel látná a kereten kívül már.

Mostanra az is világos, hogy az edzők nem elégedettek Todibóval, aki szerintük idő előtt sztárként kezdett el viselkedni, még mielőtt azzá vált volna, és nem tesz meg mindent azért, hogy egyáltalán harcban legyen Gerard Piquével, Clément Lenglet-vel és Samuel Umtitivel a kezdő tagságért. A B csapatból érkező Ronald Araújo lehet helyette a negyedik számú opció, ha télen sikerül valóban eladni Todibót. A klub célja vele azért nem a végleges eladás, hanem eladás esetén is egy visszavásárlási opció fenntartása, vagy pedig kölcsönzés.

A Barcelona megújította Ansu Fati szerződését, 170 millió euró a kivásárlási ára
Profi kontraktus aláírásakor automatikusan 400 millió euróra nő a kivásárlási ára.

A legkonkrétabb Aleñá esete, aki idén egyáltalán nem tud bekerülni a rotációba, maga is beletörődött a távozásba, még ha ő sem távozna úgy, hogy ne maradjon egy jövőbeni visszaút a számára. Vagy kölcsönbe, vagy visszavásárlási opcióval végleg távozna, és a célpontja Getafe lenne, ha úgy alakulnak a madridi kiscsapat eredményei. Egészen pontosan attól függ a dolog, hogy a Getafe tovább tud-e jutni az Európa Ligában, ehhez a jövő héten legalább egy döntetlent kell játszania az orosz Krasznodarral. Aleñá hét éves kora óta a Barcelona játékosa, most azonban nagyon úgy néz ki, hogy távoznia kell.

Kiemelt kép: JOAN MONFORT / PHOTOSPORT / PHOTOSPORT

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik