Nemzetközi foci bajnokok ligája

Két játékost is kiszórt gólöröme miatt a játékvezető

A török Galatasaray évről évre neves futballistákat szerződtet, a Bajnokok Ligájában mégsem tudja megvetni a lábát komolyabban. Olyannyira így van ez, hogy négy csoportmérkőzés után csupán egy pontot szerzett, azt is a nyitányon a Club Brugge vendégeként.

Kedden ugyancsak a belgákkal csapott össze a Galata, a meccs 11. percében Adem Büyük szerzett vezetést, amit oroszlánként őriztek a törökök. Jött azonban Krépin Diatta és a 92. percben befelé cselezett, majd kilőtt a jobb alsót.

A kitörő öröm aztán hamar eltűnt a Brugge játékosainak arcáról, mivel Ivan Kruzliak játékvezető – teljes joggal – kiosztott egy sárga lapot a mezét letépő góllövőnek, valamint a szögletzászlót szétrúgó Clinton Matának is. Mivel mindkettejüknek volt már egy, az utolsó percekre kilencen maradtak a belgák. Több gól már nem esett, így az is eldőlt, hogy a PSG mellett a Real Madrid jutott tovább az A csoportból.

Eközben a Lokomotiv Moszkvát kényelmesen verte a Bayer Leverkusen 2-0-ra, amivel még él a matematikai esélye a továbbjutásra.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportmeccs, 5. forduló

Galatasaray–Club Brugge 1-1 (1-0)
Gólszerző: Büyük (11.) ill. Diatta (92.)

Lokomotiv Moszkva–Bayer Leverkusen 0-2 (0-1)
Gólszerző: Zsemaletdinov (11. – öngól), Bender (54.)

Kiemelt kép: OZAN KOSE / AFP

Olvasói sztorik