Nemzetközi foci

Pochettino lehet a Bayern München vezetőedzője

Állítólag már meg is kereste a bajor klub, de januárig aligha lesz edzőváltás.

A német Bild mellett már az angol The Telegraph is tudni véli: Mauricio Pochettino lehet a Bayern München új vezetőedzője. Mint ismert, a szakembert pár napja menesztette a Tottenham Hotspur, azonban a német klubnál akár már az év végén munkába is állhatna – Hansi Flick megbízott edző addig kapott feladatot.

A Telegraph szerint a müncheni klub képviselői már megkeresték Pochettinót, aki az új évig nem szeretne munkába állni, az ünnepeket mindenképpen megvárná a döntéssel. A lap szerint az argentin szakember azért is húzná 2019 végéig, mert addigra eldőlhet, hogy megtarthatja-e állását a Real Madridnál Zinédine Zidane, illetve a Manchester Unitednél Ole Gunnar Solskjaer – ezzel a két klubbal már többször is szóba hozták az elmúlt években.

Érdekesség, hogy a Bayern és a Tottenham egy Bajnokok Ligája-csoportban szerepel: a müncheniek október elsején 7-2-re verték a londoniakat – akkor a már azóta menesztett Niko Kovac ült a bajor kispadon, míg Pochettino még a Spurst irányította. Ráadásul Pochettinót már október végén is szóba hozták a bajor klubbal.

Kiemelt kép: dpa/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik