Nemzetközi foci

Zidane először nyilatkozott Bale zászlós üzenetéről

A francia szakember szerint semmi sem változott a Realnál, továbbra is számol a walesivel.

A magyar válogatott elleni 2-0-s győzelem Európa-bajnoki részvételt ért a walesieknek – a mieink pedig készülhetnek a pótselejtezőre –, ezt a sikert pedig egy nem éppen szerencsés zászlóval ünnepelte a hazaiak sztárja, Gareth Bale. „Wales. Golf. Madrid. Ebben a sorrendben” – állt a drapérián, amin joggal háborodhattak fel a legfanatikusabb spanyol szurkolók.

Az esetre pénteken reagált először a Real vezetőedzője, Zinédine Zidane, aki elárulta: semmiben sem változott a véleménye játékosáról, akire a továbbiakban is számít a klubnál.

Számítok Bale-re, semmi változásról nem tudok beszámolni. Nagy visszhangja volt a dolognak, de én futball szempontból közelítem meg. Nekem úgy tűnik, nagyon boldog itt. Láttam, mennyire örült például a Bajnokok Ligája-döntőben lőtt góljának

– idézi Zinédine Zidane-t az AS.

Bale nem csak a szurkolóktól kapott az említett zászlóért, hanem a csapattársaktól is: cicázás közben rontott a walesi, mire Mariano Díaz odalépett hozzá, és golfos mozdulatokkal magyarázta, hogy kellett volna jól passzolni.

Kiemelt kép: Gabriel Bouys/AFP

Olvasói sztorik