Nemzetközi foci

A bolgárok nem akarnak megégni a magyar válogatott ellen

A magyar labdarúgó-válogatottnak először Bulgáriában kell győznie a jövő évi Európa-bajnokság pótselejtezőinek sorsolása alapján, majd siker esetén az izlandi-román párharc nyertesével csaphatna össze az Eb-részvételért. Pénteken az is kiderült, hogy ha március 26-án Bulgáriában győz Marco Rossi együttese, akkor öt nappal később Budapesten fogadhatja következő ellenfelét a kijutásért.

„Ez egy rendkívül fontos mérkőzés, melyhez felelősségteljesen fogunk hozzáállni. Nem foglalkoztunk előzetesen azzal, mi lenne számunkra a legjobb – idézte Georgi Dermendzhievet, a bolgár válogatott szövetségi kapitányát a topsport.bg című oldal. – Nem szabad eufóriába esnünk és a múlttal foglalkozunk. Kielemezzük az ellenfelet annak érdekében, hogy a játékosok minél jobban fel tudjanak készülni. Tény, hogy van esélyünk, amit szeretnénk kihasználni. A magyar labdarúgás folyamatosan fejlődik, jól játszik a válogatottja, de ennél jóval részletesebben meg kell ismernünk.

Nem szabad, hogy feleslegesen örömködjünk, nem éghetünk meg Magyarország ellen.

Marco Rossi arról beszélt a szövetség Twitter-oldalán, hogy bár a bolgár válogatott a világranglistán a magyar mögött van, mégis kemény ellenfél, de ha elvégzik a szükséges extra munkát, akkor meglehet a továbbjutást.

A pótselejtezők elődöntői

A divízió:
Izland-Románia
Bulgária-Magyarország

 

B divízió:
Bosznia-Hercegovina – Észak-Írország
Szlovákia-Írország

 

C divízió:
Skócia-Izrael
Norvégia-Szerbia

 

D divízió:
Georgia-Fehéroroszország
Észak-Macedónia – Koszovó

 

Az elődöntőket március 26-án rendezik, a finálékat pedig 31-én.

Kiemelt kép: Hristo Rusev/NurPhoto via Getty Images

Olvasói sztorik