Nemzetközi foci

Mourinho: Soha nem fogadnám el a Tottenham ajánlatát

Chelsea-edzőként még másként gondolkodott.

Az angol sajtó értesülései szerint Pini Zahavi, a világ egyik leghíresebb ügynöke három hete kezdte el győzködni a Tottenham vezérkarát arról, hogy José Mourinho a tökéletes választás számukra. Mint ismert, a londoni klub kedden jelentette be, hogy megválik Mauricio Pochettinótól, nem sokkal később a portugál tréner érkezése is hivatalossá vált.

Természetesen azonnal előkerült az 56 esztendős szakvezető korábbi nyilatkozata: még a Chelsea-t irányítva szögezte le, sohasem fogadná el a Tottenham ajánlatát, ugyanis túlságosan kötődik a londoni „kékek” szurkolóihoz.

Tizenkét év alatt nagyot fordult a világ a nagyszájú Joséval, szerda reggel már úgy fogalmazott, izgatott és boldog, hogy olyan csapatnál dolgozhat, melynek ennyire szenvedélyes drukkerei vannak.

A Spanyolországban (Real Madrid), Olaszországban (Inter) és Angliában (Chelsea) is bajnoki címet ünneplő mester egyébiránt egyelőre nem győzte meg a szurkolókat: a Sky Sports – ahol Mourinho szakkommentátoraként tevékenykedett az elmúlt hetekben – szavazóinak 59 százaléka úgy véli, nem a portugál a megfelelő személy a Spurs számára…

Kiemelt kép: OLI SCARFF / AFP

Olvasói sztorik