Nemzetközi foci

A horvátok jutottak tovább elsőként az Eb-selejtezős csoportunkból

Szlovákia vezetést szerzett idegenben, de Horvátország fordított. Kijutottak az Eb-re a németek, a hollandok és az osztrákok is.

A kora esti találkozókat követően öt mérkőzéssel folytatódott az Európa-bajnoki selejtezősorozat kilencedik fordulójának szombati játéknapja.

A magyar válogatott csoportjában estére is jutott egy meccs: az Eb-kvalifikációért pályára lépő horvátok a még szintén továbbjutásért harcoló szlovákokat fogadták. Meglepetésre Robert Bozenik szerzett vezetést a vendégeknek, azonban a második félidőre magára talált a világbajnoki ezüstérmes, és Nikola Vlasic, valamint Bruno Petkovic révén négy perc alatt fordított. Tizenöt perccel később jött a harmadik gól Ivan Perisic jóvoltából, így végül 3-1-re nyerték meg a meccset, és már biztosan csoportelsők – 17 ponttal zárják a csoportot, ott lesznek az Európa-bajnokságon.

A horvátokat a magyar válogatott követi 12 ponttal, 11 egysége van a walesieknek, 10 a szlovákoknak – kedden Wales–Magyarország és Szlovákia–Azerbajdzsán meccsekkel zárul az E-csoport.

Ausztria a macedónok ellen jegyzett újabb győzelmet, így a G-csoportban csatlakozott a már korábban továbbjutó lengyelekhez, szintén ott lesz az Eb-n. A C-csoportban az északírek tizenegyest rontottak a hollandok ellen, s végül be kellett érniük egy amúgy akár bravúrosnak is mondható 0-0-val – mivel a németek simán verték a fehéroroszokat, így eldőlt, hogy a német, holland páros jut tovább ebből a csoportból.

Európa-bajnoki selejtezők, 9. forduló, szombati mérkőzések

C-csoport
Észak-Írország–Hollandia 0-0
Németország–Fehéroroszország 4-0 (1-0)
E-csoport
Azerbajdzsán–Wales 0-2 (0-2)
Horvátország–Szlovákia 3-1 (0-1)
G-csoport
Szlovénia–Lettország 1-0 (0-0)
Izrael–Lengyelország 1-2 (0-1)
Ausztria–Észak-Macedónia 2-1 (1-0)
I-csoport
Ciprus–Skócia 1-2 (0-1)
Oroszország–Belgium 1-4 (0-3)
San Marino–Kazahsztán 1-3 (0-3)

Kiemelt kép: Denis Lovrovic/AFP

Olvasói sztorik