Nemzetközi foci sport

Wales nem hibázott, elhozta a pontokat az azeriektől

Egy pontra megközelítette a magyar válogatottat a walesi csapat az Európa-bajnoki selejtezőcsoportban.

Kora estig öt mérkőzést rendeztek az Európa-bajnoki selejtező kilencedik fordulójának szombati játéknapján.

A magyar válogatott csoportellenfelei közül Azerbajdzsán és Wales találkozott, utóbbi bő fél óra alatt el is döntötte a meccset: előbb Kieffer Moore majd Harry Wilson is eredményes volt, így a walesiek két döntetlen után ismét győzni tudtak. A keddi, magyarok elleni utolsó forduló előtt így az együttes 11 ponttal áll, míg a mieink 12 egységgel várják a folytatást – egy győzelem biztos továbbjutást érne számunkra.

Moore (0-1)

Wilson (0-2)

Három Hazard-gólra (kettő Eden, egy Thorgan) egy orosz válasz érkezett csak, így a házigazda súlyos vereségbe szaladt bele – 4-1-re nyertek a remekelő, továbbra is hibátlan belgák az I-csoportból már szintén továbbjutott riválisuk ellen. San Marino első gólját szerezte a sorozatban, de a pontszerzéstől így is távol volt a kazahok ellen.

Szlovénia az utolsó szalmaszálba kapaszkodva szűk győzelmet aratott a G-csoportban továbbra is pont nélkül álló lettek ellen, de sorsa már nem a saját kezében van: este az osztrákok biztosíthatják Eb-szereplésüket a már kijutott lengyelek után.

Európa-bajnoki selejtezők, 9. forduló, szombati mérkőzések

C-csoport
Észak-Írország–Hollandia 0-0
Németország–Fehéroroszország 4-0 (1-0)
E-csoport
Azerbajdzsán–Wales 0-2 (0-2)
Horvátország–Szlovákia 3-1 (0-1)
G-csoport
Szlovénia–Lettország 1-0 (0-0)
Izrael–Lengyelország 1-2 (0-1)
Ausztria–Észak-Macedónia 2-1 (1-0)
I-csoport
Ciprus–Skócia 1-2 (0-1)
Oroszország–Belgium 1-4 (0-3)
San Marino–Kazahsztán 1-3 (0-3)

Kiemelt kép: Geoff Caddick/AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!