Nemzetközi foci sport

Thierry Henry újra edzőnek állt

Thierry Henry azok után, hogy világklasszis futballistaként befejezte a pályafutását, edzőnek állt. Miután két évig a belga válogatott segédedzőjeként dolgozott, első vezetőedzői megbízása az AS Monacónál nem sült el jól, 20 meccséből négyet nyert meg a csapata és 11 alkalommal kikapott.

A rövid és eredménytelen időszaknak 2019 januárjában lett vége, azóta nem volt csapat Henrynak. Franciaország után azonban újfent egy olyan országban próbál szerencsét, amelyben játékosként is bizonyított: az Amerikai Egyesült Államokban. Csütörtökön ugyanis a Montréal Impact kinevezte vezedőedzőnek a francia szakembert.

Megtiszteltetés, hogy visszatérhetek az MLS-be. Jól ismerem ezt a bajnokságot, van néhány nagyon szép emlékem innen. Különösen örülök, hogy Montréalban jutott nekem feladat, a város kulturális sokszínűsége páratlan. Mindig is érdekelt ez a klub

– mondta Henry a felkérésről.

A francia edző csakugyan jól ismeri a ligát, 122 meccset húzott le az MLS-ben, ezeken 51 gólt lőtt a New York Red Bulls játékosaként. A montréali csapattal két évre írt alá szerződést, hivatalos bejelentésére pedig hétfőn kerül sor.

Kiemelt kép: Jean Catuffe/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!