Nemzetközi foci

Thierry Henry újra edzőnek állt

Thierry Henry azok után, hogy világklasszis futballistaként befejezte a pályafutását, edzőnek állt. Miután két évig a belga válogatott segédedzőjeként dolgozott, első vezetőedzői megbízása az AS Monacónál nem sült el jól, 20 meccséből négyet nyert meg a csapata és 11 alkalommal kikapott.

A rövid és eredménytelen időszaknak 2019 januárjában lett vége, azóta nem volt csapat Henrynak. Franciaország után azonban újfent egy olyan országban próbál szerencsét, amelyben játékosként is bizonyított: az Amerikai Egyesült Államokban. Csütörtökön ugyanis a Montréal Impact kinevezte vezedőedzőnek a francia szakembert.

Megtiszteltetés, hogy visszatérhetek az MLS-be. Jól ismerem ezt a bajnokságot, van néhány nagyon szép emlékem innen. Különösen örülök, hogy Montréalban jutott nekem feladat, a város kulturális sokszínűsége páratlan. Mindig is érdekelt ez a klub

– mondta Henry a felkérésről.

A francia edző csakugyan jól ismeri a ligát, 122 meccset húzott le az MLS-ben, ezeken 51 gólt lőtt a New York Red Bulls játékosaként. A montréali csapattal két évre írt alá szerződést, hivatalos bejelentésére pedig hétfőn kerül sor.

Kiemelt kép: Jean Catuffe/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik