Amikor a kormány ott tesz keresztbe a válogatottjának, ahol csak tud

Fölöslegesen hosszú út és pénzhiány miatti feszültség tette pokollá az afrikai válogatott útját.
Kapcsolódó cikkek

Nem egyszerű dolog manapság kenyai válogatott futballistának lenni. Az afrikai ország kormánya hibát hibára halmozott és gyakorlatilag ott tett keresztbe a saját csapatának, ahol tudott.

A kenyaiak Egyiptomba utaztak az Afrikai Nemzetek Kupájának selejtezőjére, ám egy ötórás repülőút helyett a válogatott Dubajon keresztül, 16 órán át utazott a válogatott. A hosszú és kimerítő repülőút után a futballisták elfoglalták a szállásukat – csakhogy a kormány nem csak az utazást, hanem a szállást is elszúrta, mivel nem fizetett időben a hotelnek, amely így ki akarta dobni a csapatot.

A válogatottat bármikor kidobhatják az egyiptomi hotelből, mert bár ígéretet kaptunk a minisztériumból, hogy kifizeti a szállásunkat, ez sajnos nem történt meg

– idézi a thestar.co.ke a kenyai szövetség (FKF) vezérigazgatóját, Barry Otienót.

A szürreális történetnek végül az egyiptomi sportminiszter, Ashraf Sobhy vetett véget, aki inkább kifizette a szállást kedd estére a kenyai válogatottnak. Az FKF ígéretet tett a sportvezetőnek, hogy kifizeti a szállást, a sportminiszter lényegében meghitelezte a válogatott költségét.

Kenya a G csoportban szerepel és az első fordulóban játszik Egyiptommal, de ilyen előzmények után valóságos csoda lenne, ha nem kapna ki. A négyes tagja még Togo és a Comore-szigetek is, a csoport első két helyezettje jut ki az ANK-ra.

Kiemelt kép: Visionhaus/Getty Images