Nemzetközi foci

A drogbáró megölette volna a meccs után az ellenfél kapusát

50. születésnapját ünnepelte a hétvégén a korábbi kolumbiai válogatott csatár, az Európában a Newcastle Unitedben és a Parmában is légióskodó Faustino Asprilla, aki a Telepacífico nevű tévécsatornának megosztott néhány anekdotát a pályafutásából.

Az egyik ezek közül egy 1997-es világbajnoki selejtezőről szólt, amikor Kolumbia Paraguayban vendégeskedett. A hazaiak Carlos Gamarra góljával vezettek, majd a hajrában Asprilla egy egy beadásnál felöklelte az egyik paraguayi védőt, erre a hazai kapus, José Luis Chilavert leköpte a csatárt. Asprilla sem maradt adós, arcon ütötte Chilavertet, mire a bíró mindkettőjüket kiállította, és büntetőt ítélt Kolumbiának, amit Mauricio Serna értékesített.

De a Chilavert-Asprilla kakaskodásnak ezzel még nem volt vége, a balhéi mellett a góljairól is elhíresült kapus ugyanis a levonuláskor a kispadnál orrba vágta Asprillát, amiből persze ismét óriási csetepaté támadt, Víctor Aristizábal hátulról szállt bele Chilavertbe, majd végül a rohamrendőrök tettek rendőrt.

A meccs tartogatott még egy fordulatot, mert Derlis Soto góljával Paraguay végül kicsikarta a győzelmet.

Hogy Dél-Amerikában egy ilyen drámai győzelem vagy vereség milyen érzelmeket tud kiváltani, azt nagyjából el tudjuk képzelni, de Asprilla így is elő tudott állni egy meglepő sztorival.

Ahogy a meccs után visszatértünk a szállodai szobába, csörgött a telefon, és egy Julio Ferro nevű kolumbiai férfi hívott, aki azt kérte, látogassam őt meg. Aristizáballal találkoztunk Ferróval, aki vagy tíz másik férfi és paraguayi nők társaságában italozott. »Van itt a társaságban két ember, aki itt marad Asunciónban, hogy kinyírja a hájas Chilavertet, ha áldásodat adod rá« – mondta, én meg először szóhoz sem jutottam a döbbenettől. »Megőrültél? Szó sem lehet róla, az a kolumbiai futball végét jelentené. Ami a pályán történt, maradjon is ott« – feleltem neki végül

– mesélte Asprilla.

Fierro a hírhedt kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar egyik üzlettársa volt, akit kommandósok öltek meg 2001-ben.

Olvasói sztorik