Nemzetközi foci

Visszavonul a spanyol válogatott gólrekordere

A spanyolok világ- és Európa-bajnok csatára, David Villa bejelentette, hogy az idény végén visszavonul.

Villa a Sporting Gijónban kezdte a pályafutását, aztán a Zaragoza következett, majd a Valencia, utóbbi két csapattal egyaránt megnyerte a spanyol Király-kupát.

A Valenciában szórta a gólokat, viszont nagy trófeákra nem nagyon volt esélye, így érthető döntés volt a részéről, hogy 2010 nyarán engedett a Barcelona csábításának. A katalánokkal két bajnokságot, Király-kupát, két spanyol Szuperkupát, valamint BL-t, európai Szuperkupát és klubvébét is nyert.

Villa gólja a 2011-es BL-döntőben a MU ellen:

A barcelonai időszak után ismét jól váltott, az Atléticóval ugyanis bajnoki címet szerzett, majd légiósnak állt, és az USA-ban (New York City), valamint Ausztráliában (Melbourne Victory) is kipróbálta magát, jelenleg pedig Andres Iniestához hasonlóan a japán ligában játszik.

A Vissel Kobe színeiben ebben az idényben 26 bajnokin 12 gólt szerzett, megtartva ezzel jó szokását, hogy bárhova megy, mindenhol megbízhatóan termeli a gólokat.

A 37 éves Villa a spanyol válogatottban 59-szer volt eredményes, ezzel hazájában rekordernek számít. Tagja volt a 2008-ban Eb-t, 2010-ben vébét nyerő spanyol csapatnak, a két tornán összesen kilenc gólt szerzett, az Eb-n gólkirály, a vébén ezüstcipős lett.

Olvasói sztorik