Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldónak bocsánatot kell kérnie a csapattársaitól

A Juventus egyelőre bírja a rá nehezedő nyomást: ugyan az Inter sikere miatt győzelmi kényszerben lépett pályára Maurizio Sarri csapata, sikerült 1-0-ra legyűrni a Milant, a címvédő így továbbra is vezeti a Serie A-t. Mindezt azonban háttérbe szorította egy csere, Cristiano Ronaldót ugyanis az 55. percben lekapta a pályáról Sarri, a helyére beküldött Paulo Dybala nyerte meg a meccset a Juvénak.

Kemény kritika: Ronaldo három éve nem cselezett ki senkit
Capello eléggé lehúzta a portugál sztárt, Sarri viszont megindokolta, miért hozta le.

A portugál egyből az öltözőbe vonult, majd a hírek szerint még a meccs vége előtt elhagyta a stadiont. Ez utóbbit nem tehette volna meg, mivel pályára lépett, így egy esetleges doppingvizsgálat miatt maradnia kellett volna. Emiatt benne volt, hogy az egy hét alatt kétszer is lecserélt Ronaldót megbünteti a Juventus, de az olasz lapok, köztük a La Gazzetta dello Sport is azt írta, ettől eltekint a klub.

A La Stampa ugyanakkor úgy értesült, hogy válogatott szünet után a támadónak ki kell állnia a csapattársak és a szakmai stáb elé az öltözőben, és bocsánatot kell kérnie.

Ez még csak az egyik fele, szeretne Ronaldóval leülni beszélgetni a sportigazgató, Fabio Paratici és a klub alelnöke, Pavel Nedved is.

Bár a Juventus az egyedüli topligás csapat, amelyik még egyetlen sorozatban sem kapott ki, és a győzelmek is jönnek szép számmal, a játék nem éppen olyan, mint ahogy azt sokan várták vagy elvárták volna. Egyelőre Cristiano Ronaldo sem hozza azt, amit tőle megszokhattunk, a 14 mérkőzésen szerzett hat gól és két gólpassz még nem olyan rossz mutató, de ronaldói mércével mérve már egy kicsit karcsú.

Kiemelt kép: Marco Bertorello / AFP

Olvasói sztorik